לדף הבית
טלוויזיהסודות מתוקים - קינוחים ואורחים
בורקס "עגלה" (בורקס תורכי עם גבינות ותרד)
כשאומרים לחיפאים "בורקס תורכי" הם ישר חושבים על "בורקס העגלה", מוסד מקומי שכבר הפך לרשת. היום יש לא מעט דוכנים של בורקס תורכי גם בערים אחרות, אבל הוא היה ונשאר מאפה שבדרך כלל קונים בחוץ. מורכב יחסית להכין את הבצק הדקיק שלו לבד, אבל לי יש קיצור דרך: משמנים ומרדדים בצק עלים קנוי לעלה ענק, דק ושקוף... אני אוהבת לעצב בורקס ענקיים, שכל אחד מהם הוא ארוחה שלמה (שלא לומר, ארוחה משפחתית). אבל אפשר להכין בורקס מתונים יותר בגודל - ואז האפייה מתקצרת ל-30 דקות בערך. 
כמות: 8 בורקסים ענקיים
חומרים
למילוי תרד בולגרית:
 4 כוסות דחוסות עלי תרד, טריים
250 גרם גבינת פטה (או פטה עזים/כבשים)
250 גרם גבינה צהובה (או קשקבל)
לבצק:
1 קילו בצק עלים, מופשר 
1 כוס שמן, לפתיחת הבצק

לזיגוג וקישוט (לפני האפייה):
 1 ביצה (גודל L)+ כף חומץ
שומשום (כחצי כוס)
אופן ההכנה
מכינים את המילוי:
מחממים תנור ל-180 מעלות (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
לניקוי התרד: משרים 5 דקות בקערה עם הרבה מים (כדי שכל החול יישטף). מוציאים את העלים בידיים (לא שופכים אותם עם המים, אחרת החול ששקע יחזור אל העלים). מייבשים לגמרי, במייבש חסה או על מגבת. קוצצים גס בסכין.
בפומפייה או מעבד מזון מגרדים גס גבינות ומערבבים עם התרד הקצוץ.
מרדדים את הבצק וממלאים:
פותחים לגמרי גליל בצק על משטח העבודה. מחלקים למלבנים ברוחב 15 עד 20 ס"מ.
משמנים בנדיבות את משטח העבודה ומניחים עליו מלבן בצק, כך שהצד הרחב מקביל אלינו. משמנים גם את הבצק עצמו ומרדדים במערוך למלבן הכי דק שאפשר, גדול פי 3 בערך מהגודל המקורי (לא נורא אם הבצק קצת נקרע - העיקר שיהיה דק-דק). מדי פעם משמנים שוב את המשטח והבצק.
מניחים בפס נדיב מלית בתחתית מלבן הבצק (5 כפות בערך). מגלגלים לרולדה ומקפלים ל-3.
חוזרים על הפעולות עם מלבני הבצק האחרים ושאר המלית. מניחים נייר אפייה בתבנית ומסדרים את הבורקסים בצפיפות.
מזגגים בביצה, מקשטים בשומשום ואופים:
בקערית מערבבים ביצה עם חומץ. מברישים את הבורקסים. מקשטים בשומשום מעל.
אופים ב-180-190 מעלות 40-35 דקות להשחמה, גם בתחתית (מיקום התבניות בתנור לא משנה - אפשר כמה בבת אחת).


SapSap