לדף הבית
 


השדרוג החדש לעוגה המתגלצ'ת שלי – עוגה מעודנת בשכבות ש"מתגלצ'ת" בגרון מרוב שהיא קרמית... הפעם הוספתי לה גם נגיעה של קפה בקרם ובציפוי, וגם הפתעה של נשיקות מרנג שמתחבאות בין השכבות (אפשר להכין את הנשיקות לבד, אבל מבחינתי זה בסדר גמור לקנות). מכיוון שהעוגה כולה ללא קמח, היא אפילו מתאימה כקינוח לפסח או לרגישים לגלוטן. 
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
חומרים
לעוגת שוקולד ללא קמח:
 6 ביצים, בטמפ' החדר
1/2 כוס סוכר (100 גרם) 
200 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל) 
לקרם קפוצ'ינו:
1/4 2 מיכלים שמנת מתוקה (כ-560 מ"ל)
1 כוס חלב (240 מ"ל)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/4 כוס מייפל (80 גרם)
1 כף אבקת נס קפה
לשכבת מרנג:
קופסת נשיקות קנויות 
 
לציפוי מוקה:
200 גרם שוקולד חלב
1/4 עד 1/2 כפית נס קפה
1/4 מיכל שמנת מתוקה (65 מ"ל)
אופן ההכנה
מכינים עוגת שוקולד ללא קמח:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות מקסימלית לקצף תפוח, בהיר ורך כמו מוס (זה לוקח בין 5 ל-10 דקות, תלוי בעוצמת המיקסר שלכם). בינתיים מחממים במיקרו להמסה שוקולד ושמנת מתוקה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר ומקציפים מיד במהירות בינונית לאיחוד. עוצרים את ההקצפה, נעזרים בלקקן כדי לאסוף את השוקולד שהצטבר בדפנות הקערה ומקפלים לאיחוד. מעבירים לתבנית משומנת ואופים ב-180 מעלות 30-25 דקות עד שהעוגה תפוחה, רכה ומעט רוטטת – היא לא תיראה אפויה אבל היא תתייצב במהלך הקירור. כשהעוגה עדיין חמה משחררים את שוליה מהתבנית בעזרת סכין - היא תצנח באופן אחיד במהלך הקירור ותסדק קצת, וזה בסדר. מצננים לגמרי.
מכינים קרם קפוצ'ינו, מסדרים בשכבות עם נשיקות: 
במיקסר מקציפים את כל חומרי הקרם. מורחים חצי מהקרם על העוגה. מסדרים מעל נשיקות מרנג בצפיפות (משאירים עיגול בשוליים ללא נשיקות, כדי שהפרוסות ישמרו על צורה בחיתוך). מכסים בשאר הקרם ומיישרים. מעבירים למקרר להתייצבות לשעתיים (או לשעה במקפיא).
מכינים את ציפוי מוקה, מצפים ומקררים לפני ההגשה:
במיקרו מחממים את חומרי הציפוי, להמסה. מערבבים לאיחוד. מוזגים על העוגה שבתבנית ומטים לכיסוי מלא של פני העוגה. מעבירים למקרר לחצי שעה (או ל-10 דקות למקפיא) לפחות, להתייצבות הציפוי. שומרים במקרר. כשמגישים - פורסים בעזרת סכין מחוממת (טובלים בכוס מים רותחים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).