לדף הבית
מתכוניםשמרים
פרצופיצה
פיצות אישיות מקושטות בצורת פרצופים.
כמות: כ- 16 פיצות אישיות
חומרים
לבסיס:
1 קילו קמח
1 שקית שמרית (50 גרם)
22/3 כוסות (650 מ"ל) מים
2 כפות דבש (או סוכר)
כף מלח
שליש כוס שמן זית
לרוטב עגבניות:
1 קילו עגבניות טריות ובשלות מאוד 
מלח
עלי בזיליקום טריים קצוצים גס
לתוספות (בוחרים לפי הטעם):
כדורי גבינת מוצרלה, פתיתי גבינת עמק, גבינה בולגרית מפוררת, תירס מקופסת שימורים, פרוסות וקוביות של- זיתים, עגבניות, בצל, פטריות, פלפל צבעוני. 
 

  
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כדור פינג פונג או טניס. מניחים בצורה מרווחת מאוד 4-5 כדורים על גבי נייר אפייה מקומח בגודל תבנית התנור. משמנים מעט כל כדור כדי למנוע התייבשות. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק.
משאירים לתפיחה נוספת של 20 דקות.
מכינים את הרוטב: 
טוחנים במעבד מזון את העגבניות עם המלח לרסק חלק. מערבבים פנימה את עלי הבזיליקום. 
שומרים בצד.
מעצבים, מקשטים ואופים: 
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מרדדים כל כדור בצק ל"פיתה" בעובי של כ- 1/2 ס"מ. דואגים להשאיר כמה סנטימטרים פנויים בין משטח בצק אחד לשני, כדי שיהיה לפיצות מקום לתפוח.
מעבירים בזהירות את נייר האפייה עם משטחי הבצק אל תבנית התנור.
מורחים על גבי כל משטח שכבה דקה ואחידה של רוטב עגבניות ומפזרים שכבה של גבינה מפוררת.
מסדרים מעל תוספות שאוהבים, בצורה של פרצוף.
ללא תפיחה נוספת אופים מיד, עד שהבצק שחום מלמטה והגבינה מבעבעת (כ 8-12 דקות).  


אוהבים פיצה? הנה עוד כמה רעיונות:

 

  

פיצת דובדבנים מתוקה
למתכון

אצבעות לחם שום
למתכון

                        
SapSap