לדף הבית
 

 

מתכון מתוך הצד המלוח בסספר "חצי חצי" - ספר האפייה החדש של קרין גורן, שבו צד אחד מוקדש למאפים מלוחים וצד אחד לעוגות וקינוחים מתוקים!

טבעות בייגל רומני, כמו במאפיות - רכות מבפנים ופריכות ושחומות מבחוץ. הסוד של הציפוי הקריספי טמון בהרתחה בנוזל של הבצק המעוצב, לפני האפייה. כאן אלה מי קרמל, שנותנים לבייגלים גם גוון מקסים (ואל תבהלו מכמות הסוכר - הוא נותר בשכבה החיצונית בלבד כמעט לא מספיע על הטעם הסופי).

 

כמות: 12 בייגלים
חומרים
לבצק:
2 כפות שמרים יבשים (20 גרם) 
3/4 כוס מים פושרים (180 גרם) 
1 כפית סוכר 
1 קילו קמח  
1 כף גדושה מלח (30 גרם)
עוד 2 כוסות מים פושרים (480 גרם)
 
למי הקרמל (לבישול לפני האפייה):
1 כוס סוכר (200 גרם)
6 כוסות מים רותחים (ליטר וחצי) 
 
לקישוט (לפני האפייה):
שומשום
מלח