בייגלה רומני ממש כמו במאפיות

בייגלה רומני זה עוד גרסה טעימה של מאפה מלוח שכולם אוהבים - טבעות בייגלה רכות מבפנים, פריכות וזהובות מבחוץ ומלאות בשומשום או זעתר
בייגלה רומני זה עוד גרסה טעימה של מאפה מלוח שכולם אוהבים - טבעות בייגלה רכות מבפנים, פריכות וזהובות מבחוץ ומלאות בשומשום או זעתר
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    10
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מי קרמל


אופן הכנה

  1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים. מכינים מגש עם שומשום ומלח.
  2. מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מערבבים קלות להמסה את השמרים, המים והסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה, במהירות בינונית-נמוכה, 10-7 דקות לבצק חלק ולא דביק.
  3. משמנים את הבצק, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים כ-45-60 דקות, או להכפלת הנפח.
  4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה משומן ומחלקים ל-12 כדורים. מגלגלים כל כדור ל”נחש” ארוך ודק. מקפלים ל-2 ומלפפים את שני הצדדים זה בזה (כמו “ביסלי גריל”). סוגרים לטבעת: משחילים את הקצה הפתוח בתוך הטבעת, ומהדקים אותם זה לזה ברידוד עדין בשתי אצבעות. לחילופין: יוצרים מכל כדור שני נחשים, מלפפים אותם זה בזה וצובטים לסגירה. חוזרים על הפעולות עם שאר כדורי הבצק. מכסים במגבת את כדורי הבצק שמחכים, שלא יתייבשו.
  5. מעבירים את הבייגלים לתבנית, משמנים מלמעלה ומכסים באופן רופף בניילון נצמד. מניחים להתפחה ל-30 דקות, כמעט להכפלה.
  6. מכינים את מי הקרמל: בסיר רחב מפזרים את הסוכר. מחממים על אש גבוהה בלי לערבב עד שהסוכר נמס לקרמל זהוב.
  7. מוסיפים את המים הרותחים לסיר בהדרגה ובזהירות. ממשיכים לחמם ומנערים מדי פעם את המחבת עד שהקרמל הופך אחיד שוב, ורותח בבעבוע עדין.
  8. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
  9. מבשלים את הבייגלים בסירופ בכמה נגלות, בלי לצופף, ברתיחה עדינה על אש קטנה, דקה מכל צד (הם יצהיבו ויתקשו, וזה בסדר). מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בחזרה על התבנית עם נייר האפייה.
  10. טובלים כל בייגל מצד אחד בשומשום והופכים חזרה על תבנית האפייה. אופים כ-20 דקות, להשחמה עמוקה.

הערות

  • אם ממהרים אפשר לבשל את הבייגלים מיד, ללא התפחה השנייה. הם יהיו טיפה פחות אווריריים אבל עדיין מעולים
  • אפשרות נוספת להכנת הקרמל: להרטיב את הסוכר בהתחלה ב-3-2 כפות מים ורק אז לחמם על אש גבוהה עד שהמים מתאדים, והסוכר נמס לקרמל. לא מערבבים - אפשר לנער בזהירות את הסיר, אבל לא לבחוש כדי שלא ייווצרו גושים
  • כדאי למקם את התבנית בשליש התחתון של התנור, כי תחתית הבייגל דורשת חום גבוה יותר מחלקו העליון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (46)

Avatar

    Avatar
    Dana Roth

    כמה קלוריות בערך זה לבייגל? כמה זמן הבייגלה צריך להיות במי קרמל?

      Avatar
      קרין גורן

      היי דנה, תוכלי לחשב קלוריות בעזרת מחשבון ערכים תזונתיים (גוגל קצת ימצא כמה כאלה). בנוגע למי הקרמל – ראי סעיף 9 – דקה מכל צד

    Avatar
    א

    זה טורקי לא רומני. קוראים לזה סימיט. ואוכלים את זה בבוקר

      Avatar
      קרין גורן

      היי, יש למאפים (ומתכונים בכלל) שונים מקורות שונים – יכול להיות שהמתכון מאוד דומה, אך זה הבייגלה הרומני

הצג עוד

קטגוריות