לדף הבית
 
מתכוניםבחושות
עוגת דבש על רגל אחת

רגע לפני סיכומי השנה החולפת וההתחייבויות החדשות לשנה הבאה... קבלו עוגה שמזכירה שלא הכול צריך להיות כבד או מסובך. בעוגת הדבש הטעימה הזו אין רכיבים יקרים וגם לא כמויות מטורפות (הכול מותאם לתבנית אינגליש אחת) וההכנה שלה פשוטה במיוחד (אפילו לא מלכלכים את המיקסר!). אפשר לאפות אותה ממש לפני שהאורחים מגיעים, ואפשר גם להכין הרבה זמן מראש - אחרי שהיא מתקררת לגמרי עוטפים ושומרים בטמפ' החדר, אפילו שבוע ויותר. הטעם רק ישתפר. 

כמות: תבנית אינגליש קייק אחת
חומרים
לעוגה:
1 ביצה
5 כפות שמן (75 גרם)
5 כפות (לא גדושות) דבש (100 גרם)
5 כפות (לא גדושות) סוכר (60 גרם)
5 כפות מים (75 גרם)
1/2 כפית קינמון 
1/2 כפית אבקת נס קפה
1 כוס קמח (140 גרם)
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
לקישוט שקדים (לפני האפייה):
2 כפות שקדים פרוסים
לזיגוג דבש (אחרי האפייה):
2 כפות דבש, מחומם במיקרוגל
עוגת דבש על רגל אחת
אופן ההכנה
מכינים את העוגה:
מחממים תנור ל-150 מעלות.
בקערה טורפים היטב לאיחוד ביצה, שמן, דבש, סוכר, מים, קינמון ואבקת קפה. 
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהתערובת אחידה ללא גושים.
משמנים תבנית אינגליש קייק ומוזגים אליה את תערובת העוגה. 
מקשטים בשקדים ואופים:
מפזרים מעל שקדים פרוסים.
אופים ב-150 מעלות  (חשוב שהחום יהיה נמוך – העוגה תופחת מאוד בתנור ויכולה לגלוש כשהחום גבוה), כ-40 דקות, להזהבה והתייצבות (עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש).
מזגגים בדבש:
מזלפים מעל דבש, מחכים חצי דקה (כדי שהדבש יתחמם מחום העוגה ויהפוך נוזלי) ומורחים בעזרת גב של כף.







רוצים עוד רעיונות לשנה החדשה? בבקשה:
 
   
   


 
 
דובשניות תוצרת בית
למתכון

  עוגת עקיצת הדבורה
למתכון

  מכשיר מולטיקייק חשמלי
לחנות