לדף הבית
 

תגידו יפה שלום להגר יואלי, מומחית לשדרוג הבית בצבע, שצבעה לי את המטבח בצבע שמנת-מתוקה מהמם! הבטחתי לה קפה ועוגה בסיום העבודה, והנה אני מקיימת. רק לא גיליתי לה שהיא מגיעה להכין אותה איתי ביחד.. הגר ואני מכינות "סופלה שוקולד" מפנק (או עוגת שוקולד חמה, כמו שנכון יותר לקרוא לקינוח העוגתי מבחוץ ונוזלי-לבתי-שוקולדי מבפנים הזה). אני מחביאה קובייה של שוקולד מיוחד במרכז, לגיוון ותוספת של עוד טעם מפתיע - אבל גם כסוג של ביטוח, למקרה שהעוגות ייאפו בטעות קצת יותר מדי והמרכז כבר לא יהיה נוזלי...

כמות: 4 עוגות אישיות (בתבניות אלומיניום חד פעמיות בנפח חצי כוס)
חומרים
לעוגה:
100 גרם שוקולד מריר 
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים + 2 חלמונים
1/3 כוס קמח (45 גרם)
למילוי:
 4 קוביות שוקולד ממולא קרמל
1. ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. מוסיפים סוכר וטורפים לאיחוד. מוסיפים ביצים וחלמונים וטורפים לאיחוד.
2. טורפים פנימה קמח עד שאין גושים.
3. מוזגים לתבניות אישיות משומנות בתרסיס שמן. אם רוצים, מטביעים פנימה קוביות שוקולד.
4. אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך.
5. מצננים 2 דקות ומשחררים מהתבניות. חותכים בסכין לגילוי הלבה הנוזלית. מגישים חם.