לדף הבית
 
מתכוניםמתכוני וידיאו - סודות מתוקתקים
פרפה חלבה שגונב את ההצגה
הפרפה הזה עשוי רק מ-3 מרכיבים – שמנת מתוקה, חלב מרוכז וחלבה. כמה פשוט ככה טעים. הרוטב- טחינה גולמית וסילאן, להדגשת הטעם. הקישוט- עוד קצת פירורי חלבה ששמרנו בצד, או "שערות" חלבה. והקינוח כולו יפהפה, עשיר ומפנק - חגיגה מושלמת לאוהבי החלבה.
כמות: 2 "זחלים" (תבניות סיליקון מעוצבות)  או 1 תבנית אינגליש קייק
חומרים
לפרפה:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 פחית חלב מרוכז (כ-400 גרם)
300-250 גרם חלבה 
להגשה:
2 כפות טחינה 
2 כפות סילאן
פרפה חלבה שגונב את ההצגה
אופן ההכנה

1. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה.
2. מוסיפים חלב מרוכז ומקציפים לאט לאיחוד.
3. מפוררים חלבה, מוסיפים למיקסר ומקציפים לאט לאיחוד.
4. משטחים את התערובת בתבנית סיליקון משומנת, עוטפים בניילון נצמד או נייר כסף ומקפיאים למשך הלילה (מינימום 4 שעות).
5. מחלצים את הפרפה הקפוא מהתבנית, מניחים על צלחת הגשה ומקשטים: מטפטפים טחינה וסילאן ביד חופשית. מגישים קפוא.