לדף הבית
 
מתכוניםמתכוני וידיאו - סודות מתוקתקים
ביסקוטי שקדים מ-5 מרכיבים
בעיני אלה העוגיות המושלמות ליד הקפה. כמו כל העוגיות ממשפחת הביסקוטי המורחבת, גם אותן אופים פעמיים (פעם ככיכר בצק, ועוד פעם לייבוש, אחרי שפורסים לעוגיות). אבל בניגוד לאחיות אחרות, בגרסה הזו הן לא שוברות שיניים, כי הקצפת הביצים מוסיפה להן אווריריות.

חומרים
 ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
3 ביצים
3 כוסות קמח תופח (420 גרם)
1 כפית תמצית שקדים
2 כוסות שקדים שלמים קלופים (200 גרם)
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
1. במיקסר מקציפים סוכר וביצים 10 דקות במהירות גבוהה. 
2. מחליפים את ראש ההקצפה בראש גיטרה. מוסיפים קמח ומעבדים לבצק רטוב. מוסיפים תמצית שקדים ושקדים ומערבבים ידנית.
3. בידיים רטובות יוצרים 2 גלילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן (מעצבים ישירות בתבנית). 
4. אופים ב-180 מעלות 35-30 דקות להזהבה והתייצבות. מצננים. 
5. פורסים בסכין חדה לעובי 1 ס"מ (או דק יותר) באלכסון. מסדרים על רשת התנור ומחזירים לאפייה לייבוש ב-140 מעלות, ל-20 דקות.