לדף הבית
 

 

חנוכה או מימונה, שבת חתן או סתם יום שמח, אני אוהבת לחגוג עם ספינג'! והספינג' הזה פריך בחוץ אבל רך ומתוק בפנים כמו חלה מטוגנת לפרנץ' טוסט – בזכות שמן, סוכר וביצה שהוספתי לבצק הספינג' הבסיסי שלי.
אם תהיו חמודים ולא תחשיבו את המים והמלח בתור מרכיב, אז אני אפילו לא חורגת מ-5 מרכיבים למתכון...


חומרים
לספינג':
1 ק"ג קמח
½ 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 כוס שמן (120 מ"ל)
1 ביצה
1 כפית מלח 
4 כוסות מים פושרים 
לטיגון:
שמן לטיגון עמוק (כ-1/2 1 ליטר)
להגשה:
קערית עם סוכר, לציפוי הספינג' המוכנים
ספינג' רך
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים 1/2 כוס שמן, ביצה, מלח ומים ומעבדים 3 דקות לבצק רטוב מאוד. 
2. מעבירים לקערה הכי גדולה שיש בבית משמנים ומכסים בניילון נצמד. מניחים לתפיחה לשעה. 
3. בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק. בידיים רטובות ממים מנתקים כדור מהבצק, יוצרים חור ומניחים בזהירות בשמן. 
4. מטגנים משני הצדדים להזהבה (השמן צריך לבעבע בבעבוע עדין). מניחים על נייר סופג לספיגת השמן. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק.
5. מצפים בסוכר ומגישים.