לדף הבית
 
מתכוניםמתכוני וידיאו - סודות מתוקתקים
עוגת תלישה של גביניות ריקוטה ושוקולד לבן

 

גביניות מבצק קיפולים מיוחד - שבבית ייקח לכם יומיים להכין, והיום אפשר לקנות קפוא ומרודד בכל סופר -בצק שמרים-עלים. במקום לאפות גביניות נפרדות ובודדות, אני מצופפת אותם לעוגת 'תלישה' ששוברת את הקרח סביב השולחן. הערה: בסרטון מודגמת הכנה עם חצי מכמות הבצק והמלית. אני ממליצה להכין לפי הכמויות כאן (שמותאמות לשימוש בחבילת בצק שלמה).
כמות: תבנית מלבנית בינונית (רצוי עם תחתית נשלפת)
חומרים
 2 גביעי ריקוטה פרסקה (500 גרם בסך הכול)
1/2 כוס אבקת סוכר (ועוד קצת אבקת סוכר, לקישוט אחרי האפייה)
2 ביצים, מופרדות 
200 גרם שוקולד לבן
1 חב' בצק שמרים-עלים, מופשר
אופן ההכנה
 1. בקערה טורפים גבינה, אבקת סוכר וחלמונים לתערובת אחידה ללא גושים. קוצצים בסכין שוקולד לבן ומערבבים לתערובת הגבינה.
2. חותכים את הבצק בסכין לריבועים ומניחים כף מלית גבינה במרכז כל ריבוע בצק.  
3. מקפלים כל 2 פינות נגדיות באופן מעט חופף לקבלת מעטפה ממולאת.  
4. מניחים בצפיפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בחלבון ואופים מיד (ללא התפחה) ב-180 מעלות 25-20 דקות, עד להשחמה. 
5. מוציאים מהתנור, מקשטים באבקת סוכר ומגישים כשהמאפה חמים. תולשים את הגביניות בידיים ואוכלים.