לדף הבית
 
מתכוניםמתכוני וידיאו - סודות מתוקתקים
עוגיות טחינה עם קיצורי דרך

העוגיות האלה הן שדרוג למתכון של בני סיידא, האחד והיחיד. גם מהמתכון המקורי של סיידא התקבלו עוגיות מעולות, במעט מאוד עבודה. בגרסה שלי יש קיצורי דרך לעצלנים במיוחד: את החמאה אני ממיסה ואז מערבבת הכל יחד בלי מיקסר, ובמקום לגלגל לכדורים אני מועכת את הבצק בידיים וחותכת לריבועים. 


חומרים
לעוגיות:
1 כוס טחינה גולמית 
1 כוס סוכר (200 גרם)
200 גרם חמאה, מומסת 
½ 2 כוסות קמח תופח (350 גרם)
לקישוט לפני האפייה:
1 כוס פקאנים
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה טחינה גולמית, סוכר וחמאה מומסת. מנפים פנימה קמח תופח ומערבבים לבצק רך אבל לא דביק. 
2. על נייר אפייה משומן מועכים בידיים את הבצק למלבן בעובי כ-1 ס"מ. 
3. חותכים בסכין לריבועים קטנים (3X3 ס"מ). לוחצים פקאן למרכז כל ריבוע.
4. מפרידים לעוגיות ומניחים במרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה (העוגיות תופחות במהלך האפייה).
5. אופים ב-170 מעלות 20 דקות, להזהבה קלה. מצננים קצת לפני שאוכלים (כשעוגיות חמות הן מתפוררות).