לדף הבית
 
מתכוניםמתכוני וידיאו - סודות מתוקתקים
בראוניז ממולא שוקולד אוריאו

 

את הבראוניז האלה אני אופה בתבנית חלוקה, שמכינה לי פרוסות חתוכות מראש. פתרון מומלץ במיוחד בבתים שבהם יש "בעלי חוש צדק מפותח", שתמיד חוששים שהמנה שלהם קטנה מהאחרות. וכדי לשמור על שוויון גם בתוספות, אני מחביאה בכל פרוסה קוביית שוקולד ממולא אוריאו (יאמי!).
כמות: תבנית מלבנית 27X33 ס"מ, רצוי עם חלוקה למנות
חומרים
לעוגה:
 150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה מלוחה (או רגילה + 1/2 כפית מלח)
3 ביצים, בטמפ' החדר
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
3/4 כוס קמח (100 גרם)
למילוי:
שוקולד ממולא אוריאו (כ-150 גרם)
אופן ההכנה
 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בתרסיס. משמנים בתרסיס גם את חלק המתכת לחלוקת הבראוניז למנות.
2. ממיסים במיקרוגל שוקולד וחמאה. 
3. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במשך 2 דקות עד שהתערובת מעלה קצת קצף. מוסיפים פנימה את תערובת השוקולד ומקציפים קצרות לאיחוד. מוסיפים קמח ומקציפים לאט לאיחוד. 
4. משטחים בתבנית ומניחים מעל את הפרדת המתכת המשומנת. מטביעים בכל מנה קוביית שוקולד ממולאת אוריאו.
5. אופים 25-20 דקות, עד שהבראוניז מתחילים להסדק.