לדף הבית
 
מתכוניםכל מיני
ציפויים למאפינס וקאפקייקס
זיגוגים, ציפויים וקישוטים לעוגות אישיות.

 

רויאל אייסינג
רויאל אייסינג הוא זיגוג מבריק מאבקת סוכר מומסת. הגרסה הבאה פשוטה ובטוחה במיוחד: היא לא דורשת הצטיידות בצבעי מאכל מיוחדים (הגוונים נוצרים בעזרת תוספת של משקאות שיש בבית) ולא מכילה חלבונים חיים. מי שמתעקש על צבעים עזים יותר יכול להוסיף גם מעט צבע מאכל קנוי.
חומרים  
200 גרם אבקת סוכר (2/3 1 כוסות)
3 כפות נוזל (חלב, משקה שוקו מוכן, סירופ פטל או סירופ להכנת משקה בטעם אחר) 

   

אופן ההכנה
מוסיפים את הנוזל לאבקת הסוכר ומערבבים היטב, עד קבלת מרקם של משחה אחידה. מתקנים לפי העין- אם התערובת דלילה מדי מוסיפים מעט אבקת סוכר, אם היא סמיכה מדי מוסיפים מעט נוזל.  
מזלפים את הזיגוג מעל העוגה בעזרת כף. למראה של שעוות נר- נותנים לזיגוג לטפטף. לקישוט דוגמאות עדינות יותר משתמשים בשקית זילוף עם פיה צרה.  

ציפוי גבינת שמנת, חמאה ושוקלד לבן
אלטרנטיבה טעימה לקרם החמאה האמריקאי, שאפילו לא דורשת מיקסר.
חומרים
250 גרם גבינת שמנת 30%, בטמפרטורת החדר
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
120 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
מערבבים בקערה גבינת שמנת עם חמאה מומסת ותמצית וניל. ממיסים את השוקולד הלבן, מוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ואחיד. מורחים כף מהקרם על כל עוגה אישית. שומרים את העוגות המצופות במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר. 

קרם אינסטנט פודינג ושמנת מתוקה
טעם הקרם תלוי באינסטנט פודינג שבו משתמשים- אינסטנט פודינג וניל הוא הבחירה הקלאסית, אבל אפשר לגוון עם טעמים אחרים כמו וניל-פיצפוצים, שוקו, ריבת חלב ועוד.
חומרים
1 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס חלב 
1 אריזה אינסטנט פודינג
אופן ההכנה
מקציפים במיקסר את כל החומרים, עד קבלת קרם יציב. מקשטים את העוגות בהתאם לסגנון הרצוי: מסדרים ערימה של קרם בעזרת שתי כפות על כל עוגה, מורחים שכבה אחידה או מזלפים ספירלה בעזרת שקית זילוף. שומרים במקרר עד ההגשה. 

גנאש
ציפוי עשיר משוקולד ושמנת מתוקה שיכול לשמש גם לקישוט של עוגות שמצופות בקרמים אחרים. שימו לב להבדלים בכמויות השמנת המתוקה בגנאש השוקולד המריר ובגנאש השוקולד הלבן...  
חומרים
גנאש שוקולד מריר:
200 גרם שוקולד מריר
1 מיכל שמנת מתוקה
גנאש שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן
3 כפות שמנת מתוקה
     
אופן ההכנה
ממיסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה מעל סיר עם מים רותחים או במיקרוגל. נזהרים מחימום יתר- הוא עלול לשרוף את השוקולד. מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה ומבריקה. מצפים את העוגות.

קישוטים
במה מקשטים את העוגות המצופות? 
במה שרוצים... למשל:
קצפת (שמנת מתוקה מוקצפת עם כף סוכר), 
סוכריות קטנות לעוגות,
ממתקים שונים (מרשמלו, סוכריות גומי, עדשים...),
עוגיות שלמות או מפוררות,
שוקולד צ'יפס או שוקולד מגורר, 
שערות חלבה או חלבה מפוררת, 
דובדבנים מסוכרים,
פירות טריים




מתלבטים איזה עוגות אישיות להכין? הנה כמה הצעות:

 
מאפינס מגלידה מומסת 
למתכון
מאפינס סירופ שוקולד
למתכון
מנז'טים מסיליקון
למוצר בחנות האתר