לדף הבית
 
מתכוניםקינוחים
לביבות תפוחים חמות ומתוקות
במקום הלביבות המסורתיות מתפוחי אדמה - לביבות נפלאות לחנוכה מתפוחי עץ. מגישים עם אבקת סוכר או מייפל, או מצפים בסוכר-קינמון ריחני.
כמות: כ-20 לביבות
חומרים
ללביבות:
1 ביצה
1 גביע יוגורט (אני השתמשתי ביוגורט ביו 1.5%)
2 כפות סוכר
1 כפית קינמון
2 תפוחים קלופים, מגוררים גס בפומפייה
1/4 1 כוסות קמח תופח (175 גרם)
לטיגון:
שמן קנולה
אופן ההכנה

בקערה מערבבים ביצה, יוגורט, סוכר, קינמון ותפוחים מגוררים. מוסיפים קמח תופח וטורפים לאיחוד. במחבת מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (כמו לשניצל).
מניחים כפות מהתערובת במחבת ומטגנים על אש בינונית דקה מכל צד, להשחמה. מוציאים לנייר סופג.
מגישים חם עם אבקת סוכר או סירופ מייפל, או שמגלגלים כל לביבה בסוכר מתובל בקינמון, לציפוי. 

מחפשים עוד גיוונים לחנוכה? הציצו גם כאן:
 
עוואמה, סופגניות תפוח אדמה בסירופ
   

קרולר - "דונאטס" מבצק פחזניות
למתכון
  עוואמה - סופגניות ביס מתפוחי אדמה
למתכון
  מדחום דיגיטלי לטיגון, ממתקים ועוד
למוצר בחנות האתר