לדף הבית
 
קודם כל, יש כאן עוגת שוקולד בחושה, מהסוג הפשוט והממכר שילדים מתעקשים עליו בתור בסיס לעוגות יום ההולדת שלהם... אבל בלי ביצים - מה שהופך אותה למצוינת כשילד היומולדת או אחד הילדים האחרים בגן רגיש לביצים (וכן יש גם גרסת פרווה שמתאימה לטבעונים. ראו בסוד המתוק).
כדי לשדרג את ההגשה אני הופכת אותה לעוגה במראה קיצי, עם כתר של גביעי גלידה (רוב גביעי הגלידה  הקנויים לא מכילים ביצים, אבל אם מכינים את העוגה לרגישים חשוב כמובן לבדוק את רשימת החומרים על האריזה).
כמות: עוגה בקוטר 22 ס"מ עם כתר גביעי גלידה בהיקף (צריך 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ ותבנית מלבנית להעמדת הגביעים),
      או תבנית בקוטר 30X40 ס"מ,
      או תבנית בקוטר 26 ס"מ + כמה מאפינס
חומרים
לעוגה:
3 כוסות קמח (420 גרם)
¼ 2 כוסות סוכר (450 גרם)
1 כוס קקאו (140 גרם)
1 כפית גדושה אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 כוס שמן (240 מ"ל)
2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
¼ 1 כוסות מי סודה (מים מוגזים. 300 מ"ל)
לגביעי הגלידה:
6 גביעי גלידה עם בסיס שטוח
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
300 גרם שוקולד חלב 
 
 לקישוט "גלידה אמריקאית":
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1/2 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל (40 גרם)
1/2 חבילה אינסטנט פודינג בטעם שוקו (40 גרם)
בלי ביצים
אופן ההכנה
מכינים את העוגה ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה מערבבים יחד קמח, סוכר, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. מוסיפים שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל ומי סודה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מכינים מעמד לגביעי הגלידה – אפשר להשתמש במעמד ייעודי קנוי, או לעטוף תבנית מלבנית/ תבנית איגליש בנייר אלומיניום מלמעלה, ליצור חור עבור כל גביע ולנעוץ אותו בפנים. ממלאים את גביעי הגלידה בבלילה עד חצי הגובה בערך. מניחים את התבנית העטופה או המעמד הייעודי על תבנית תנור ומכניסים כך לתנור. 
מוזגים את שארית הבלילה באופן שווה לשתי התבניות העגולות ומכניסים גם אותן לתנור.
אופים (45-55 דקות לתבנית גדולה, כ- 20 דקות לעוגות בגביעי גלידה כ-25 דקות למאפינס). העוגות מוכנות כשקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לגמרי ובינתיים מכינים את הציפוי.
מכינים את הציפוי, מרכיבים ומצפים את העוגה:
מחממים במיקרוגל שמנת מתוקה ושוקולד וטורפים לרוטב אחיד. מצננים ומעבירים למקרר לחצי שעה, להסמכה של הרוטב. מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה, מוזגים מעל רוטב שוקולד ומכסים בשכבת עוגה שנייה. מוזגים רוטב שוקולד לציפוי מלמעלה ונותנים לו לזלוג גם על הדפנות.
חוצים את העוגות שבגביעי הגלידה האישיים בעזרת סכין משוננת (בתנועות ניסור קלות). מדביקים בהיקף העוגה וקושרים סביב סרט (לקישוט וגם לתמיכה בגביעים).
מכינים את הקרמים, מקשטים ומגישים:
במיקסר מקציפים מיכל אחד בלבד של שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל עד קבלת קרם אוורירי (כ-2 דקות). מעבירים לשקית זילוף קטנה.
בקערת מיקסר נקייה מקציפים את שאר השמנת המתוקה (מיכל אחד) עם אינסטנט פודינג שוקו עד קבלת קרם אוורירי (כ-2 דקות). מעבירים שלקית זילוף קטנה נוספת.
ממקמים פיית זילוף בתחתית שקית זילוף גדולה וחותכים את השפיץ שבקצה. חותכים את הקצוות של שתי שקיות הסילוף הקטנות ומכנסים אותן לשקית הזילוף הגדולה, זו לצד זו (כשהפתחים כלפי מטה, כמובן). מזלפים יחד בספירלה למילוי כל גביע גלידה בהיקף העוגה, למראה של גלידה אמריקאית.
*** סוד מתוק: אופציה טבעונית: ***
להכנת העוגה בגרסה טבעונית אפשר להחליף חמאה במרגרינה, חלב בחלב סויה ושמנת חמוצה בגביעי מעדן סויה בטעם וניל באותה כמות, בתוספת 2 כפיות מיץ לימון. בציפוי השוקולד משתמשים בחלב קוקוס במקום שמנת מתוקה ובשוקולד מריר במקום שוקולד חלב, ובקרם לקישוט משתמשים בשמנת צמחית להקצפה.