לדף הבית
 
העוגה שמזכירה לי את טעמו המתוק של החופש  - עוגת גבינה חמה, חתוכה לריבועים, כמו זו שמגישים בתבנית ענקית בארוחות הבוקר בבתי מלון. 
כמות:  27X33 ס”מ
                       
חומרים
לעוגה:    
 1/2 1 ק”ג גבינה לבנה 5% שומן
1/4 1  כוסות סוכר (250 גרם)
6 ביצים
1 חב’ אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/4 כוס קמח (40 גרם)           
1/4 כוס קורנפלור (40 גרם)
1 כוס צימוקים (רק אם רוצים) (150 גרם)

להגשה:
סירופ מייפל, סירופ שוקולד קנוי או ביתי (ראו מתכון בהמשך) או דבש
 
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים).
בקערה גדולה טורפים גבינה וסוכר ומניחים בצד ל-5 דקות עד שהסוכר נמס. טורפים פנימה (לא מקציפים!) ביצים.
מעבירים כשליש מהתערובת לקערה קטנה יותר. מוסיפים (לקערה הקטנה) אינסטנט פודינג, קמח וקורנפלור. טורפים היטב עד שכל הגושים נעלמים. מחזירים את התערובת מהקערה הקטנה לגדולה ומערבבים. מערבבים פנימה צימוקים, אם רוצים.
מוזגים את תערובת הגבינה לתבנית משומנת ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה תפוחה בשוליים ויציבה כמעט לגמרי (מעט רוטטת כשמזיזים את התבנית). העוגה אמורה להישאר בהירה (רק מתחילה להזהיב).
מצננים מעט עד שהעוגה חוזרת לנפחה המקורי ומתייצבת מספיק כדי לאפשר חיתוך (בין 10 דקות לחצי שעה, לפי הסבלנות שלכם).
פורסים לריבועים, מקשטים במייפל, בסירופ שוקולד או בדבש ומגישים בתבנית לשולחן (ממש כמו בבית מלון). שומרים במקרר ומגישים מחומם. 
                      
 
 *** סוד מתוק - כך מכינים סירופ שוקולד ביתי: ***

1 כוס סוכר (200 גרם)
1/2 כוס קקאו (70 גרם)
1 כף קורנפלור
קמצוץ מלח
1 כוס מים פושרים (240 מ"ל)

בסיר קטן שמים סוכר, קקאו, קורנפלור, מלח ומים. מחממים על אש קטנה תוך טריפה, עד שהסוכר נמס. מערבבים כל הזמן כי התערובת בתחתית הסיר נוטה להישרף. כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה מסירים מהאש. מצננים, מעבירים לבקבוק לחיץ (לא מגרדים את תחתית הסיר) ושומרים במקרר. מוזגים קר או אחרי חימום. 
 
 
רוצים עוד מהספר "אם לסבתא היה מיקסר"?
קרמוגיות במילוי שוקולד


עוגת עקיצת הדבורה
למתכון

קרמוגיות וניל במילוי נוטלה
למתכון

הספר בחנות האתר