קרולר – סופגניות צרפתיות

קרולר הן סופגניות צרפתיות נהדרות ופריכות העשויות מבצק פחזניות מטוגן. שילוב מטריף של מרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים במתכון ייחודי לחנוכה. ויש גם טיפ להכנה מהירה
קרולר הן סופגניות צרפתיות נהדרות ופריכות העשויות מבצק פחזניות מטוגן. שילוב מטריף של מרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים במתכון ייחודי לחנוכה. ויש גם טיפ להכנה מהירה
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

מאחורי השם הקצת מוזר מסתתר קינוח צרפתי נהדר: טבעות אווריריות ורכות מבצק פחזניות מטוגן. הקרולר מזכירים “דונאטס” בצורה, אבל יותר פשוט ומהיר להכין אותם. ליצירת עיגולים יפים אני נעזרת בריבועים של נייר אפייה, שאני מכינה מראש – במקום לזלף ישירות לתוך השמן אני מזלפת בנוחות עיגול על כל ריבוע נייר ומעבירה עם הנייר לשמן החם. תוך כדי הטיגון הנייר ייפרד מעצמו ואפשר יהיה לשלוף אותו עם מלקחיים.

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק פחזניות

טיגון


אופן הכנה

  1. חותכים חמאה לקוביות. בסיר בינוני מחממים חלב, חמאה, סוכר, תמצית וניל ומלח לרתיחה מלאה (ממש מבעבעת).
  2. מסירים מהאש, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק אחיד.
  3. מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות איטית 2 דקות לקירור חלקי. מוסיפים את הביצים אחת אחת (לא מוסיפים עוד ביצה עד שקודמתה נבלעה בתערובת). התערובת תתפרק אחרי הוספת כל ביצה, וזה בסדר - היא תתחבר מחדש לבצק אחרי עיבוד קצר.
  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פייה משוננת גדולה ככל האפשר ומזלפים עיגול על ריבוע נייר אפייה.
  5. בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים (בזהירות) את ריבועי הנייר עם הבצק לשמן ושולפים את הניירות אחרי 10 שניות של טיגון בעזרת מלקחיים. לא מצופפים יותר מדי עיגולי בצק בסיר כי הם מאוד תופחים. מטגנים דקה מכל צד (אם הבצק משחים קודם סימן שהשמן חם מדי). מוציאים לנייר סופג.
  6. מגלגלים כל קרולר בסוכר לציפוי, או מזלפים מעל סירופ מייפל ומגישים.

    סופגניות, לביבות וחגיגות - המתכונים הכי שווים לחנוכה

    סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

    לטקעס של סבתא! פשוט וטעים

    עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

    לביבות גבינה 4X4 - מאבות המזון של כל ילד קיבוץ

    כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

    סופגניות אשל לחנוכה - הכי מושלמות!

    פפאנש - סופגניות רומניות חלומיות!

הערות

  • מומלץ להכין מראש נייר אפייה גזור לריבועים 10X10 ס"מ.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    נאוה עומסי

    אם אין חמאת תנובה איזה חמאה מומלצת

      Avatar
      מערכת Foody

      כל חמאה שתצליחי למצוא 🙂

      Avatar
      אבי

      במה אפשר להחליף את החלב ? והנה את החמאה ?

      Avatar
      מערכת Foody

      חלב במים או בחלב סויה, וחמאה במחמאה

      Avatar
      אבי אורנן

      במה אפשר להחליף את החלב ?

      Avatar
      מערכת Foody

      במים או בחלב סויה

קטגוריות