סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן

סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן זה קינוח נוסטלגי שכולנו אוהבים: עוגה קטנה לחה ספוגה בסירופ ארומטי עם הר קצפת ודובדבן וורוד מסוכר
סברינה עסיסית עם קצפת ודובדבן זה קינוח נוסטלגי שכולנו אוהבים: עוגה קטנה לחה ספוגה בסירופ ארומטי עם הר קצפת ודובדבן וורוד מסוכר
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

סירופ

קצפת ודובדבנים


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח והשמרים.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים לה את החלב ומערבבים לקבלת תערובת פושרת.
  3. מוסיפים את הביצים, הסוכר, המלח ואת תערובת החמאה הפושרת, ומעבדים במהירות נמוכה במשך דקה לאיחוד. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים 5-2 דקות נוספות, עד לקבלת בלילה נוזלית, חלקה ומבריקה.
  4. מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח כ-40 דקות.
  5. מערבבים את הבצק להוצאת האוויר. משמנים את תבנית השקעים וממלאים כף גדושה של בלילה בכל שקע (עד מחצית גובה הדפנות). מרססים את פני הבצק בשמן ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
  6. לקראת סיום התפיחה מחממים את התנור ל-190 מעלות.
  7. אופים 20-15 דקות, עד שהסברינות שחומות וקפיציות למגע. מצננים מעט ומשחררים מהתבנית.
  8. מכינים את הסירופ: פורסים את התפוז לפרוסות. בסיר רחב מחממים את המים, הסוכר ופרוסות התפוז על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את התמציות. שומרים כוס מהסירופ בצד, להגשה.
  9. טובלים את הסברינות בסירופ עד שהן נרטבות וממש סופגות אותו.
  10. מכינים את הקצפת: במיקסר עם וו בלון מקציפים את השמנת המתוקה, הסוכר והאינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן.
  11. מזלפים מעל כל סברינה תלולית גבוהה של הקצפת, מקשטים בדובדבנים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

הערות

  • אם אין זמן להתפיח את בצק הסברינה, אפשר לדלג על התפחה זו וישר למזוג לתבניות. התוצאה תצא פחות אוורירית אבל עדיין נחמדה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (38)

Avatar

    Avatar
    סין

    אני רוצה להכין את העוגה כעוגה אחת, האם הכמות מתאימה לתבנית עגולה 26? או שצריך להגדיל כמויות? (במידה וכן צריך להגדיל, מה הכמויות במדוייקות?)

      Avatar
      קרין גורן

      אפשר בתבנית הזו, אין צורך לשנות כמויות

    Avatar
    יהודית כהן

    ברצוני להגיש את הסברינות בעוד יומיים. האם כדאי להקפיא אותן לאחר האפיה ואז לקשט? או להכין הכל ואז להקפיא?

      Avatar
      קרין גורן

      עדיף להקפיא אחרי האפייה ולקשט בהגשה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות