עוגת גבינה צימוקים של סבתא ניקי

עוגת גבינה צימוקים של סבתא ניקי זו עוגת גבינה אפויה ביתית נהדרת עם תחתית וציפוי פריכים, מלית גבינה עשירה וטיפה לימונית ותוספת של צימוקים מתוקים
עוגת גבינה צימוקים של סבתא ניקי זו עוגת גבינה אפויה ביתית נהדרת עם תחתית וציפוי פריכים, מלית גבינה עשירה וטיפה לימונית ותוספת של צימוקים מתוקים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 5 שעות
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

סבתא ניקי היא בשבילי בכלל אמא ניקול. כשאחותי דנה ואני עוד היינו ילדות, אמא שלי הייתה מכינה לנו את העוגה הזו באופן קבוע. אבל אז גדלנו, אני גיליתי את עולם הקונדיטוריה והפכתי לאחראית הקינוחים הרשמית, והמתכונים המשפחתיים הישנים קצת נזנחו. כשאדם של דנה, הנכד הראשון, הגיע למשפחה – אמא שלי קיבלה חשק לאפות שוב, ויום אחד הופיעה אצלה עוגת הגבינה מפעם. עד שלא טעמתי אותה לא ידעתי עד כמה התגעגעתי…

מצרכים

מצרכים


בצק (תחתית וציפוי)

מלית גבינה וצימוקים


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק, אופים תחתית ומקפיאים את השאר (לציפוי): מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
  2. במעבד מזון (או בידיים, אם אין מעבד מזון) מעבדים יחד קמח, אבקת אפייה, כוס סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית.
  3. מוסיפים 2 ביצים ומעבדים רק עד שמתחיל להיווצר בצק. מעבירים למשטח העבודה ומסיימים לאחד בידיים לכדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מדי - מוסיפים כמה כפות מים. אם הוא דביק מאוד - מוסיפים עוד קצת קמח).
  4. משטחים בידיים 2/3 מהבצק בתבנית משומנת. עוטפים את שאר הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר או במקפיא להתקשות חלקית (לפחות 20 דקות).
  5. אופים את תחתית הבצק 25-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 170 מעלות.
  6. מכינים את מלית הגבינה מרכיבים ומסיימים לאפות. מקררים להתייצבות ומגישים: בקערה טורפים גבינה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, 2 ביצים, כוס סוכר וקליפת לימון לתערובת אחידה. מערבבים פנימה צימוקים.
  7. משטחים את מלית הגבינה על הבצק האפוי והחם. מוציאים את שאר הבצק מהמקפיא ומגררים בפומפייה גסה מעל מלית הגבינה. מחזירים
  8. לתנור ואופים ב-170 מעלות עוד 40 דקות, להזהבה והתייצבות (אם מלית הגבינה מתחילה להשחים, מנמיכים את החום ל-160 מעלות).
  9. מצננים ומעבירים למקרר ל-4-2 שעות לפני ההגשה.
  10. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
    עוגת גבינה צימוקים של סבתא ניקי. צילום: דניאל לילה
    עוגת גבינה צימוקים של סבתא ניקי. צילום: דניאל לילה

    כל המתכונים המצויינים של קרין גורן לשבועות

    עוגת גבינה באסקית של קרין גורן

    מתכון עוגת גבינה ועוגיות אוראו של קרין גורן

    גביניות: מעטפות בצק שמרים במלית גבינה מתוקה

    בולמס - לחמניות ממולאות מנגולד וגבינות מהמטבח הבולגרי

    קל ומרשים: עוגת סופלה גבינה של קרין גורן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    טניה דגטיאר

    זה בסדר להשתמש גם עם גבינה של 9%?

      Foody team
      מערכת Foody

      אכן כן (: בהצלחה!

      Avatar
      טניה דגטיאר

      הכנתי את העוגה ובנוסף לכבוד ראש השנה הוספתי לה ריבת תפוחים, בין השכבה של הבצק לבין מלית הגבינה ויצא מאוד מאוד טעיים!

    Avatar
    יפית ברקוביץ

    הי לאיזה קוטטר תבנית עגולה כמות החומריםמהאלו מתאימה? םה רשום מלבנית 25*35

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות