לדף הבית
 
סבתא ניקי היא בשבילי בכלל אמא ניקול. כשאחותי דנה ואני עוד היינו ילדות, אמא שלי הייתה מכינה לנו את העוגה הזו באופן קבוע. אבל אז גדלנו, אני גיליתי את עולם הקונדיטוריה והפכתי לאחראית הקינוחים הרשמית, והמתכונים המשפחתיים הישנים קצת נזנחו. כשאדם של דנה, הנכד הראשון, הגיע למשפחה - אמא שלי קיבלה חשק לאפות שוב, ויום אחד הופיעה אצלה עוגת הגבינה מפעם. עד שלא טעמתי אותה לא ידעתי עד כמה התגעגעתי...
כמות: תבנית מלבנית 27X33 ס"מ
חומרים
לבצק (תחתית וציפוי):
 ½ 3 כוסות קמח (500 גרם)
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס סוכר (200 גרם)
200 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
2 ביצים
 
למלית גבינה וצימוקים:
 1 ק"ג גבינה לבנה 5% שומן
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
2 ביצים
1 כוס סוכר (200 גרם)
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כוס צימוקים בהירים (150 גרם)
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מכינים את הבצק, אופים תחתית ומקפיאים את השאר (לציפוי):
מחממים תנור ל-170-180 מעלות.
במעבד מזון (או בידיים, אם אין מעבד מזון) מעבדים יחד קמח, אבקת אפייה, כוס סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. 
מוסיפים 2 ביצים ומעבדים רק עד שמתחיל להווצר בצק. מעבירים למשטח העבודה ומסיימים לאחד בידיים לכדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מדי - מוסיפים כמה כפות מים. אם הוא דביק מאוד – מוסיפים עוד קצת קמח).
משטחים בידיים 2/3 מהבצק בתבנית משומנת. עוטפים את שאר הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר או במקפיא להתקשות חלקית (לפחות 20 דקות).
אופים את תחתית הבצק 25-20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 170 מעלות.
מכינים את מלית הגבינה מרכיבים ומסיימים לאפות. מקררים להתייצבות ומגישים:
בקערה טורפים גבינה, שמנת חמוצה, אינסטנט פודינג, 2 ביצים, כוס סוכר וקליפת לימון לתערובת אחידה. מערבבים פנימה צימוקים.
משטחים את מלית הגבינה על הבצק האפוי והחם. מוציאים את שאר הבצק מהמקפיא ומגררים בפומפייה גסה מעל מלית הגבינה. מחזירים
לתנור ואופים ב-170 מעלות עוד 40 דקות, להזהבה והתייצבות (אם מלית הגבינה מתחילה להשחים, מנמיכים את החום ל-160 מעלות).
מצננים ומעבירים למקרר ל-4-2 שעות לפני ההגשה. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
אוהבים מתכוני גבינה קלאסיים? הציצו גם כאן:



גביניות שמרים
למתכון
עוגת גבינה אפויה אוורירית עם ציפוי שמנת
למתכון

פומפייה עם מיכל מתפרק
למוצר בחנות האתר