לדף הבית
 
מתכוניםבחושות
בחושה תפוזים מנצחת
כשאין לי חשק להשקיע (כלומר להפריד ביצים ולהכין עוגת לייקח תפוזים אמיתית) אני מכינה את העוגה הזאת:
בחושה סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק - פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור.  
אני אוהבת להרטיב את העוגה המוכנה במעט מיץ תפוזים כשהיא עדיין חמה, כדי להיות בטוחה במיליון אחוזים שהיא תצא עסיסית. אבל אם אתם אוהבים עוגות פחות רטובות, אין בעיה לוותר על שלב זה - היא עדיין תהיה נהדרת.
 
כמות: תבנית קוגלהוף 26 ס"מ
חומרים
לעוגה:
4 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
1 כוס שמן (240 מ"ל)
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
להרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים):
1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל)
להגשה:
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
 
 *** סוד מתוק ***
מעדיפים עוגת קוקוס-תפוזים? החליפו כוס קמח אחת בכוס קוקוס טחון. התוצאה תהיה אפילו יותר עסיסית...


 
אוהבים הדרים? הנה עוד כמה מתכונים נהדרים:
 
   
   
   
 
 
חמניות לימוניות
(עוגות חמאה ולימון אישיות)
למתכון
  עוגת טחינה ושומשום פרווה,
עם מיץ תפוזים
למתכון
  סוחט תפוזים צבעוני
למוצר בחנות האתר