לדף הבית
 
מתכוניםקינוחים
עוגת דאבל קסטה משפחתית
עוגת גלידה קפואה בשכבות, שמזכירה את הקסטה מהילדות שלנו - רק שהפעם לא צריך להתלבט אם להתחיל בצד של השוקו או בצד של הווניל (כי בכל ביס יש משניהם). 
כמות: תבנית מלבנית 20X30 ס"מ 
חומרים
1 פחית חלב מרוכז ממותק
100 גרם שוקולד מריר
1 כפית תמצית וניל
2 מיכלים שמנת מתוקה
2 שרוולים ביסקוויטים (עדיף "ביסקוויטים לקסטה") 
דאבל קסטה
אופן ההכנה
ממיסים בסיר על אש נמוכה חצי מכמות החלב המרוכז עם שוקולד. מצננים לטמפ' החדר. 
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה. מחלקים באופן שווה בין שתי קערות. 
מוסיפים לאחת הקערות תמצית וניל ואת שארית החלב המרוכז (חצי פחית) ומקפלים בעדינות לאיחוד. 
מוסיפים את תערובת השוקולד שהצטננה לקערה השנייה ומקפלים לאיחוד.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בצפיפות שכבת ביסקוויטים. משטחים מעל הביסקוויטים את תערובת השוקולד. מסדרים מעל שכבת השוקולד עוד שכבת ביסקוויטים, ומכסים בתערובת הווניל. מכסים בשכבת ביסקוויטים שלישית ואחרונה. מכסים ומקפיאים לילה. מחלצים מהתבנית בעזרת נייר האפייה ומניחים על משטח עבודה. פורסים בעזרת סכין חדה מנות בגודל ביסקוויט (אם החיתוך קשה מידי, נותנים לגלידה להתרכך כמה דקות ואז פורסים). מגישים קפוא. 
*** סוד מתוק: ***
אם רוצים לשדרג עוד יותר את ההגשה- אפשר לטבול את הקסטות המוכנות בשוקולד מומס (לציפוי חלקי או מלא) ולהחזיר למקפיא לעוד כמה דקות, להתקשות.
במצב רוח קריר? הנה עוד כמה רעיונות צוננים ללא אפייה:
 
 

 
ארטיק וניל
   
כ ףגלידה קפיצית
 

 
 
 
קרמבו מוקה ביתי
עם בסיס פצפוצים
למתכון
  ארטיק וניל
למתכון

  כף גלידה קפיצית
למוצר בחנות האתר