לדף הבית
 
מתכוניםעוגיות
המעמול של דנה
המתכון הבא למעמול (שהוא כנראה הכי מוצלח שאי פעם יצא מהתנור שלי, עם בצק בטעם חמאתי שמתמוסס בפה ומלית תמרים נהדרת) קיבלתי מדנה אחותי הקטנה. בלי ששמתי לב היא הפכה לאופה מעולה, ולי נשאר רק להתגאות ולהתמוגג מהתוצאות.התוספת שלי למתכון היא שתי אפשרויות עיצוב אחרות, בלי להשתמש בפינצטת המעמול הקאלסית: הראשונה – תבניות לחיצה מיוחדות. השנייה – פינצטה ביתית, שמכינים לבד מתבנית חד פעמית. 
כמות: 25 עוגיות
חומרים
לבצק:
2 כוסות קמח (280 גרם)
2 כפות אבקת סוכר
200 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
1 כף מים קרים 
1 כף מי ורדים 
למלית:
1 מיכל ממרח תמרים
1 כפית קינמון
קמצוץ ציפורן (לא חובה)
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
לקישוט (אחרי האפייה):
אבקת סוכר
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במעבד מזון שמים קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים ומי ורדים ומעבדים קצרות רק עד לקבלת בצק קטיפתי, רך ולא דביק. אם הבצק דביק מדי- מוסיפים כף קמח. אם הוא יבש ומתפורר – מוסיפים כף מים.
מעצבים מעמולים (בעזרת תבנית לחיצה, פינצטה למעמול או פינצטה תוצרת בית) ואופים: 
מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל עגבניית שרי. מועכים כל כדור בצק ל"פיתה" ומניחים במרכז חצי כפית מלית (נעזרים בשתי כפיות או בשקית זילוף שחותכים לה את השפיץ). אוספים את הבצק מעל המלית ומגלגלים לכדור ממולא. 
אם משתמשים בתבנית לחיצה למעמול - מקמחים מעט את התבנית, מכניסים את כדור הבצק הממולא ולוחצים פנימה להטבעת הדוגמה. לשחרור, הופכים את התבנית מעל שולחן העבודה ונותנים כמה מכות, עד שהמעמול קופץ החוצה.
אם רוצים לעצב מעמול קלאסי - צובטים את שולי הכדור בפינצטת מעמול סביב סביב וגם מלמעלה (אפשר גם בפיצטה תוצרת בית, ר' בהמשך). 
במקרה שכדורי הבצק מתרככים ונדבקים לפינצטה או לתבנית הלחיצה (קורה במיוחד בימים חמים) - מכניסים אותם למקפיא ל-10 דקות, להתייצבות, לפני שממשיכים.
מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ-10 דקות עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב (גם בתחתית), אבל עדיין בהירות. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר (עד חודש).
 
*** סוד מתוק: ***
 אין לכם פינצטת מעמול ואתם רוצים פתרון בזק? קחו תבנית אלומיניום חד פעמית שאתם לא קשורים אליה וגזרו ממנה רצועה ארוכה בגודל 10X5 ס"מ, בערך. קפלו ל-2 לרוחב (כדי שהפינצטה תהיה עבה וחזקה מספיק). גזרו את השוליים בזיג-זג לקבלת "שיניים" מחודדות, קפלו לחצי - והרי לכם פינצטת מעמול תוצרת בית.
ועוד משהו:
הכי חשוב שהמעמולים לא ישחימו, אלא רק יתחילו להזהיב, כדי שהמרקם שלהם יישאר נמס בפה. אם התנור שלכם חזק או שאתם לא רוצים לעשות עליו בייביסיטר עדיף שתאפו בחום נמוך יותר (160 מעלות) לזמן ממושך יותר (20-15 דקות).
 
 
 אוהבים מעמול? הנה עוד רעיונות בשבילכם:
 

   
מעמולים
   

עוגיות תמרים מגולגלות
למתכון

  מעמול פיסטוקים
למתכון

  פינצטה למעמול
למוצר בחנות האתר