לדף הבית
 
תבניות עם דוגמאות יפות במיוחד הן דרך הקלה להכין עוגות מעוצבות בבית - לא צריך לדעת לפסל בסכין, או להכין קישוטים מתוחכמים. מספיק לבחור תבנית מיוחדת לשמן קצת ולמזוג פנימה בלילה של עוגה בחושה. תראו איך עוגת וניל מהירה, טעימה ופשוטה הופכת בזכות תבנית הלב לסינדרלה אמיתית... 
אגב, עוגת הוניל הבסיסית הזו אפשר גם לגוון בעזרת תוספות שמוסיפים בשכבות, או להשתמש בה להכנה של עוגת יומולדת מקושטת (לילדים המיוחדים שמעדיפים עוגה בהירה במקום עוגת שוקולד).
כמות: תבנית לב-קוגלהוף גדולה 
חומרים
לציפוי התבנית לפני האפייה (לחילוץ בקלות):
חמאה מומסת
מעט סוכר, לפיזור
 
לעוגה:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
4 ביצים
½ 1 כוסות סוכר (300 גרם)
1 כף תמצית וניל
½ 2 כוסות קמח תופח (350 גרם)
עוגת וניל
אופן ההכנה
מכינים את התבנית: 
משמנים תבנית בחמאה מומסת (לשכבה כפולה- משמנים בחמאה, מקפיאים 10 דקות ואז משמנים שוב). מפזרים סוכר, מנערים לכיסוי התבנית ושופכים החוצה את העודפים. 
מכינים את העוגה ואופים:
מחממים תנור ל-160 מעלות. 
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת. מוסיפים ביצים, סוכר ותמצית וניל תוך הקצפה ומקציפים כמה שניות לאיחוד. מוסיפים קמח תופח ומקציפים במהירות איטית, רק עד לאיחוד. אופים כ-45 דקות, לעוגה יציבה וספוגית למגע, שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים והופכים את העוגה על צלחת הגשה. כדי לחלץ מהתבנית, נותנים כמה מכות לתבנית מבחוץ בעזרת כף (או כלי אחר) ורק אז מסירים אותה מהעוגה. 


רוצים עוגת וניל חגיגית יותר? הנה כמה שדרוגים:
 
זר קאפקייקס
   
בחושה בלי חמאה
   

זר קאפקייקס וניל
עם זילוף מרנג
למתכון

  עוגת וניל עם תוספות
בשכבות
למתכון

  תבנית סיליקון עם כיתוב
Happy Birthday
למוצר בחנות האתר