לדף הבית
מתכוניםעוגיות
עוגיות שושני קצף

 

עוגיות שושנים של סבתות, עם בצק פריך מועשר בחלמונים ומלית של קצף מתוק, שמגלגלים ביחד ופורסים לפרוסות. הדבר הכי קשה בעוגיות האלה הוא לפרוס אותן יפה לפני האפייה – הן תמיד קצת נמעכות מהסכין. כדי שזה לא יקרה - אפשר להקפיא את הרולדה אחרי הגלול לכחצי שעה, ואז לפרוס בסכין חדה טבולה במים רותחים (טובלים ומנגבים בין חיתוך לחיתוך).
כמות: כ-60 עוגיות
חומרים
לבצק:
200 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות 
2½  כוסות קמח (350 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
3 חלמונים (שומרים את החלבונים למלית)
1/2 כוס מיץ תפוזים או חלב (120 מ"ל)
לקצף וניל:
 3 חלבונים, בטמפ' החדר
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 חב' אינסטנט פודינג וניל (אשר להחליף בטעם שוקו או ריבת חלב)
אופן ההכנה
מכינים את הבצק ומרדדים:
במעבד מזון מעבדים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומיץ תפוזים ומעבדים כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד. 
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס"מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר). אפשר לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום-יומיים אם רוצים.
מכינים קצף וניל: 
במיקסר מתחילים להקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה). מוסיפים בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). מגבירים את מהירות המיקסר למקסימום ומקציפים עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר...). מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים לאט, לאיחוד.
מרכיבים ואופים:
מחממים תנור לחום בינוני נמוך (160-170 מעלות).
מורחים על כל מלבן שליש מהקצף ומגלגלים לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
פורסים כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס"מ. אם רוצים פרוסות יפות יותר – מקפיאים את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד. מצננים ומגישים.



***סוד מתוק: ***
את אינסטנט פודינג הווניל שבקצף, אפשר להחליף בטעמים אחרים כמו שוקו או ריבת חלב. למגש בשלושה טעמים, כמו בתמונה, מחלקים את קצף החלבונים (לפני הוספת הפודינג) ל-3 קערות, ומקפלים פנימה לכל קערה 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם הרצוי.
 
 
 טיפוסים רומנטיים? הנה עוד כמה שושנים בשבילכם:
 סינרול        
סינרול שמרים
למתכון

  עוגיות מגולגלות מהירות
למתכון

  תבנית סיליקון
שקעים שושנים 
למוצר בחנות האתר

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap