לדף הבית
 
צ'יזקייק פקטורי היא רשת אמריקאית מפורסמת (חובבי "המפץ הגדול" מכירים אותה כרשת שבה פני ממלצרת). תחום ההתמחות העיקרי שלה הוא כמובן עוגות גבינה עשירות – שמגיעות בעשרות סוגים, כולל הרבה עוגות עם שילובים של חטיפי שוקולד. הכול נראה מדהים, אבל  לדעתי המליות האמריקאיות, שיש בהן רק גבינת שמנת עשירה, טיפה כבדות מדי לחיך הישראלי – אז החלטתי להכין גרסא מקומית שתהיה יותר קרמית ופחות מכבידה (אבל עדיין עשירה ומפנקת). ונחשו מה בחרתי כתוספת למלית? 
כמות: תבנית קפיצית בקוטר 22 ס"מ
חומרים
לתחתית:
150 גרם עוגיות קרמל ("לוטוס"), טחונות לפירורים 
100 גרם חמאה, מומסת
1 כף אבקת קקאו
למלית גבינה-שוקולד:
50 גרם חמאה
1 פחית חלב ממותק מרוכז (כ-400 גרם) 
300 גרם שוקולד מריר
500 גרם גבינה לבנה 5% שומן
500 גרם גבינת שמנת 30% שומן 
4 ביצים
לציפוי:
1/3 כוס שמנת מתוקה (80 מ"ל)
80 גרם שוקולד מריר
 
לקישוט:
מעט שוקולד לבן (7-6 קוביות) 
מעט שוקולד חלב (7-6 קוביות)
אופן ההכנה
מכינים את התחתית:
מערבבים את פירורי העוגיות עם חמאה מומסת וקקאו (אם משתמשים במעבד מזון, אפשר לטחון בו את העוגיות השלמות לפירורים - ואז פשוט לאחד עם החמאה והקקאו בעיבוד קצר נוסף). 
מהדקים בעזרת כף לתחתית התבנית. שומרים במקפיא עד להרכבה. 
מכינים את מלית הגבינה-שוקולד:
מחממים תנור ל-140 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (ליצירת סביבה עשירה באדים). 
בסיר קטן על אש נמוכה ממיסים חמאה, חלב מרוכז ושוקולד, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים את הגבינות וטורפים לתערובת חלקה. מסירים מהאש, מוסיפים את הביצים ומיד טורפים בעדינות (לא מקציפים!) לתערובת אחידה ללא גושים. מוזגים לתבנית ואופים כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה ותפוחה מעט בשוליים אבל עדיין רכה ורוטטת מעט במרכז (העוגה לא אמורה לשנות את צבעה כמעט בכלל). 
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. מעבירים להמשך צינון והתייצבות במקרר למשך 4 שעות לפחות.
מצפים את העוגה האפויה (לאחר קירור של 4 שעות):
שמים בקערה שמנת מתוקה ושוקולד מריר ומחממים במיקרוגל להמסה. טורפים לתערובת חלקה ומוזגים את הציפוי על העוגה. 
ממיסים שוקולד לבן ושוקולד חלב, מקשטים ומגישים:
שמים שוקולד לבן בשקית סנדביץ' אטומה ועבה אחת, ושוקולד חלב בשקית סנדביץ' אטומה ועבה אחרת. סוגרים את השקיות ומניחים אותן בתוך כוס עם מים רותחים. כשהשוקולד נמס, מוציאים מהמים ומנגבים את השקיות. גוזרים לשקיות את השפיץ ומזלפים פסים של שוקולד לבן וחלב מומסים מעל הציפוי. שומרים במקרר. 
לפני החילוץ מהתבנית - מעבירים סכין (שטובלים במים רותחים ומנגבים) מסביב, בין דפנות העוגה לתבנית. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים קר.




אוהבים עוגות גבינה חגיגיות? בבקשה:
         
 
   
   

עוגת גבינה עם עוגיות
שוקולד צ'יפס
למתכון
  עוגת ספירה גבינה-שוקולד
למתכון

  תבנית קפיצית בקוטר 22 
למוצר בחנות האתר