לדף הבית
 

 

במקום להביא מגש קאפקייקס- אפשר להביא זר או אגרטל של עוגות אישיות! את קאפקייקס הווניל הבאים אני מקשטת בקרם של מרנג רך, ממש כמו הקרם של "הקרמבו" - הוא גם טעים, גם לא דורש קרור, ואם נותנים לו להתייבש שעתיים גם לא מטפטף (ולכן מאפשר להעמיד ורדים בשיפוע בסידור הפרחים שנכין). 
כמות: 24 קאפקייקס 
חומרים
לקאפקייקס:
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
½ 1 כוסות סוכר (300 גרם)
3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל+ שקית אבקת אפייה) (420 גרם)
לקרם מרנג (כמו של "קרמבו"):
3 חלבונים
2 כוסות סוכר (400 גרם)
1/4 כוס מים (60 מ"ל)
1/4 כפית מלח
זר קאפקייקס
אופן ההכנה
אופים את הקאפקייקס ומצננים:
מחממים תנור ל-170 מעלות. 
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים תמצית וניל, ביצים וסוכר וממשיכים להקציף עוד דקה. מוסיפים קמח תופח ומקציפים לאט לאיחוד (לקראת סיום אפשר להעלות מהירות ולהקציף עוד כמה שניות, רק כדי להבטיח שכל הקמח נבלע. נזהרים מעיבוד יתר). 
מרפדים תבנית מאפינס במנז'טים יפים. ממלאים בעזרת כף גלידה עד 3/4 גובה המנז'ט. אופים 25-20 דקות להזהבה (עד שקיסם יוצא כמעט יבש - עם פירורים לחים). מצננים לגמרי.                       
 
מכינים קרם מרנג ומקשטים:
לסיר מוזגים מים רותחים לגובה 3-2 ס"מ בלבד, ומחממים על אש בינונית כך שהמים יבעבעו בעדינות.
בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים, סוכר, מים ומלח. 
מניחים את הקערה על הסיר (הקערה אמורה "להתיישב" על דפנות הסיר ולא לגעת במים, כך החלבונים יתחממו בעדינות מהאדים בלבד). מחממים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת חמה למגע (בודקים שאין תחושה גרגרית בין האצבעות).
מעבירים את תערובת החלבונים החמה לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה 10 דקות, עד שהתערובת הופכת לקצף לבן מבריק וקרמי.
מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פיית ורד (כוכב סגור).
מקשטים כל קאפקייק בספירלה שטוחה שמתחילים לזלף מהאמצע כלפי חוץ.
אם רוצים להזהיב קצת את המרנג – חורכים קלות מלמעלה בעזרת ברנר, או מעבירים לתנור מחומם לחום גבוה, במצב גריל, ומחממים דקה.
 
מרכיבים את הזר:
מקררים את הקאפקייקס שעתיים להתייצבות. 
מכינים אגרטל מקושט בצלופן. מניחים בתוכו כדור קלקר שקונים בחנויות יצירה או חנויות פרחים בשקלים בודדים. אפשר גם להשתמש במלון עטוף בנייר קרפ. מהדקים את הכדור לתוך האגרטל. 
נועצים בכדור קיסמים (שניים לכל קאפקייק) ו"מושיבים" את הקאפקייק מעל. נותנים למישהו שאוהבים.
 
 *** סוד מתוק: ***
 רוצים שהורדים שלכם יהיו דווקא ורודים? אתם יכולים להוסיף לקצף טיפת צבע מאכל אדום (רצוי טבעי) לקראת סיום ההקצפה. אפשרות נוספת היא לבשל סלק במים - ולהשתמש במים האדומים שהתקבלו להכנת קרם המרנג.
 
 

במצב רוח אביבי? קבלו עוד רעיונות פרחוניים:
         
 
   
   
עוגה מכל הלב בקישוט פרחים
למתכון
  לחמניות פרח
למתכון
  תבנית סיליקון שקעי פרחים
למוצר בחנות האתר