לדף הבית
 
מתכוניםקינוחים
מסיבת ארטיקים
לא צריך מכונת זמן כדי לחזור לילדות- מספיק להכין (ולאכול) קינוחים קפואים על מקל...
את הארטיקים האלה אפשר להכין בטעם אחד ולצפות בציפוי אחד. אבל הכי כיף להכין כמה טעמים (חלבה, נוטלה וחמאת בוטנים), לטבול בשוקולד מומס בצבעים שונים ולשחק עם הקישוטים והתוספות.
אם אתם במצב רוח נועז- אפשר אפילו להחביא בחלק מהארטיקים ענבים קפואים (השילוב מפתיע!)
כמות (לארטיקים בטעם אחד): 10-15 מיני ארטיקים
חומרים

כוסות חד פעמיות רגילות ו/ או קטנות

מקלות ארטיק או מקל עגול בינוני (קונים בחנויות יצירה)

לארטיק בטעם נוטלה:

2 מיכלים שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
1 צנצנת "נוטלה" קטנה (350 גרם)

לארטיק בטעם חלבה:

2 מיכלים שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
3/4 כוס ממרח חלבה (3 כפות גדושות)

לארטיק בטעם במבה (חמאת בוטנים):

2 מיכלים שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 שקית אבקת סוכר
3/4 כוס חמאת בוטנים (3 כפות גדושות)

לתוספות (בתוך הארטיק ועל גבי הציפוי):

פירורי עוגיות מרוסקות

סירופ שוקולד או שוקולד מומס
שוקולד קצוץ
סוכריות צבעוניות
שברי אגוזים
דובדבנים מסוכרים (לקישוט- חותכים אותם לקוביות קטנות)

להפתעה קפואה (אם רוצים):

פירות יער או ענבים, ללא גלעינים 

לציפוי שוקולד:

400 גרם שוקולד מריר, חלב או לבן, מומס ופושר

3-4 כפות שמן















                    

 








                                                        

אופן ההכנה
מכינים את ה"גלידה":

טורפים מיכל שמנת מתוקה אחת עם אחד הממרחים (נוטלה, ממרח חלבה או חמאת בוטנים). אם הממרח סמיך מדי, אפשר לחמם אותו מעט במיקרוגל לפני הערבוב.  
בקערת מיקסר מקציפים
מיכל שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג (בארטיק חמאת הבוטנים מוסיפים גם אבקת סוכר) עד קבלת קצפת יציבה. מוסיפים את תערובת השמנת המתוקה והממרח ומקציפים יחד עוד 10 שניות. 

משלבים תוספות לפי הטעם ומכינים את הארטיקים:

מקפלים לתוך הקרם תוספות יבשות (פירורי עוגיות, שוקולד קצוץ, סוכריות, שברי אגוזים). מזלפים מעל סירופ שוקולד או שוקולד מומס ומערבבים בעדינות למראה שיש. ממלאים כמעט עד הסוף כוסות חד פעמיות קטנות. אם רוצים, מחביאים גם ענבים או פירות יער שלמים (ענב או שניים לכוס). נועצים פנימה את המקל. מקפיאים להתקשות.

מצפים ומקשטים:

מערבבים שוקולד מומס (מריר, חלב או לבן) עם שמן. משחררים את הארטיקים מהכוסות (בלחיצה, אפשר לגזור את הכוסות כדי להקל על החילוץ) וטובלים בשוקולד לציפוי. אוכלים מיד או שומרים במקפיא.



מחפשים עוד קינוחים על מקל? נסו גם את אלה:

תפוח אדום על מקל

  סוכריות קוקוס על מקל

 

תפוח אדום על מקל
למתכון
  סוכריות קוקוס בציפוי שוקולד
למתכון