לדף הבית
 
טלוויזיהסודות מתוקים - הקונדיטוריהרושם
גלידת גבינה-פירורים בשוקולד לבן

 

קינוח מעוצב של גלידת גבינה-פירורים, בציפוי שוקולד לבן.
אני אוהבת להכין את הקינוח הזה בתבניות סיליקון אישיות, למשל של מיני-עוגת-קומות או של שושנים, אבל אפשר להשתמש גם בתבנית סיליקון גדולה, בתנאי שהיא בלי הרבה פיתוחים עמוקים (אחרת חילוץ העוגה בשלמותה יהפוך למשימה בלתי אפשרית).
לשדרוג, אפשר לשדך לעוגות תחתית של עוגה או מרנג, או סתם לשמור קצת מפירורי העוגיות לפיזור מעל השקעים המלאים (אחרי ההקפאה והחילוץ, שכבת הפירורים שתשמש כתחתית).
כמות: 12 מנות (בנפח כוס, בערך) בתבניות שקעים מסיליקון בצורת עוגות קומות אישיות (אפשר להשתמש גם בתבניות בדוגמת שושנים, או בצורות אחרות)
חומרים
300 גרם שוקולד לבן
2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 פחית חלב ממותק מרוכז (כ-400 גרם)
1 מיכל גבינת שמנת 30% שומן (200 גרם)
1 שרוול עוגיות קרמל (לוטוס) (250 גרם)
אופן ההכנה
במיקרוגל ממיסים שוקולד לבן.
מברישים את פנים תבנית הסיליקון בשוקולד הלבן המומס, באופן אחיד ונדיב. מקפיאים 10 דקות להתקשות.
אם השכבה לא מספיק עבה - מברישים שכבה נוספת ומקפיאים.
במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, חלב מרוכז וגבינת שמנת לקצפת רכה ואחידה.
שוברים במערוך את העוגיות לפירורים גסים ומערבבים בעדינות פנימה.
ממלאים את שקעי הסיליקון בתערובת ומחזירים למקפיא למשך הלילה, עד שהגלידה מוצקה לגמרי.
מוציאים מהמקפיא, הופכים על צלחות הגשה (או אם רוצים להשקיע ממש - על תחתיות מרנג או עוגה), ולוחצים בעדינות על התבנית הגמישה לחילוץ כל קינוח. 
מניחים 10-5 דקות, לריכוך חלקי, ומגישים.
עוד רעיונות לחובבי הגלידה:


 




ארטיק בטעם וניל
למתכון
גלידת שוקו-בננה-אייריש קרים בלי מכונה
למתכון
כדור להכנת גלידה ללא חשמל
לחנות