לדף הבית
 

 

פחזניות בצורת ברבורים הם אחד מקינוחי הרושם הכי נוסטלגיים שאני מכירה. את חלקי הברבור מזלפים בשתי דרכים ואופים בשתי תבניות נפרדות, בגלל זמני האפייה השונים. שימו לב לטיפים, ואל תפתחו את התנור מוקדם מדי (כדי שהפחזניות לא ישתטחו) – וגם אתם תוכלו להרכיב לעצמכם אגם ברבורים פרטי...
כמות: 20 ברבורים
חומרים
לפחזניות:
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1 כוס חלב (240 מ"ל)
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח
4 ביצים (גודל לארג')
למלית:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3/4 כוס חלב
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
להגשה:
מעט אבקת סוכר, או רוטב שוקולד (ראו למטה)
פחזניות ברבורים
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
בסיר על אש גבוהה מחממים חמאה, כוס חלב, סוכר ומלח עד לרתיחה מלאה. מכבים את האש ומוסיפים בבת אחת קמח. מיד מערבבים בכף עץ בסיר החם, בערך דקה - עד שמתקבל גוש בצק חלק ללא עקבות של קמח. מעבירים את הבצק החם למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים 2 דקות במהירות בינונית עד שמפסיקים לצאת אדים מהבצק (אבל הוא עדיין חם). פותחים ביצה לקערית ומוסיפים למיקסר תוך כדי עיבוד במהירות בינונית. מחכים שהבצק יתפרק לפתיתים חלקלקים ויתחבר חזרה לבצק. חוזרים על הפעולה עם שאר הביצים, אחת אחרי השנייה )בכל פעם מחכים להתפרקות והתחברות הבצק מחדש). מדי פעם עוצרים ומנקים בלקקן את דפנות הקערה. אחרי הוספת הביצה האחרונה מעבדים עוד דקה, עד שהבצק קטיפתי וחלק לגמרי.
מזלפים ואופים:
מחממים תנור ל-180 מעלות. מעבירים 3/4 מהבצק לשקית זילוף עם פייה משוננת רחבה (15 מ”מ). מעבירים את 1/4 הבצק הנותר לשקית זילוף נוספת עם פייה חלקה ודקיקה 6-5 מ"מ).
מזלפים את הבצק ב-2 תבניות נפרדות מרופדות בנייר אפייה (בגלל זמני אפייה שונים של הגוף ושל ראש הברבור): בתבנית אחת מזלפים מהשקית עם הפייה המשוננת 20 מקלות שמנמנים באורך 7-6 ס”מ. בתבנית השנייה מזלפים מהשקית עם הפייה החלקה 24 ראשי ברבורים בצורת הספרה "2" (מכינים עוד 4 ראשים כי חלק תמיד נשברים).
אופים את ראשי הברבורים 10 דקות בלי לפתוח את התנור, להזהבה. מוציאים מהתנור.
מכניסים לאפייה נפרדת את התבנית עם גופי הברבורים. אופים אותם 20 דקות בלי לפתוח את התנור - הפחזניות יתפחו מאוד ויזהיבו. אחרי 20 דקות פותחים מעט את התנור ומשאירים פתח קטן ליציאת האדים וייבוש הפחזניות )הכי קל לחסום את הדלת עם כף עץ) - אופים כך עוד 5 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
מכינים קרם, מרכיבים ברבורים ומגישים:
מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פייה משוננת רחבה (15 מ”מ(. חוצים בסכין את הפחזניות לרוחב (כמו שפותחים לחמנייה) וממלאים בנדיבות בקרם את התחתית. ליצירת הכנפיים - חוצים לאורך את החלק העליון של כל פחזנייה ומצמידים את החצאים לצידי הקרם, כשהחלק החתוך כלפי מטה. לסיום נועצים את החלק התחתון של הראש )הבסיס של הספרה "2") לתוך הקרם. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
 
וככה נשיט את הברבורים באגם של שוקולד:
מחממים במיקרוגל 1/2 מיכל שמנת מתוקה עם 120 גרם שוקולד מריר וכף דבש, וטורפים לרוטב חלק ומבריק. מוזגים את הרוטב החם לצלחות הגשה. מניחים מעל את הברבורים ומגישים מיד.