לדף הבית
 
כתבותכתבות מצוות האתר
קפואים וטעימים

בימים הלוהטים של הקיץ, כשעמידה ליד תנור חם הופכת לבלתי נסבלת- הכוכב האמיתי של המטבח הוא המקפיא... וזה הזמן המושלם למוסים, קינוחים קפואים וממתקים קרים שלא דורשים אפייה. לפניכם מבחר של מתכונים כאלה, לצינון הפה ולשיפור מצב הרוח.

ארטיק "נוטלה" תוצרת בית
אין כמו קינוחי גלידה אישיים על מקל- במיוחד כאלה שהכנתם בבית. את המקלות קונים בחנויות יצירה או בחנויות מתמחות. אם אין ברירה, אפשר להשתמש גם בסתם כפיות...
למתכון

עוגת זברה
עוגת הגבינה והבסיקוויטים הזו, לא דורשת אפייה- אלא רק קירור ארוך במקפיא. כשהופכים את העוגה הקפואה על מגש, בסמוך להגשה, נחשפים פסי הזברה האנכיים שלה.
למתכון
קרמבו מוקה תוצרת בית
באופן מסורתי, קרמבו הוא קינוח של חורף. אבל את הקרמובאים הקטנטנים האלה כיף לאכול ממש בשיא הקיץ, הישר מהצלחת שבמקפיא.
למתכון

טריקולד או מוסים קפואים אישיים
עוגת הטריקולד המרשימה בנויה משכבות של מוסים בשלושה צבעים. אם רוצים להכין קינוח קליל יותר, אפשר למלא כוסיות אישיות באחד המוסים מהעוגה (או בשניים. או בשלושה...) ולקשט לפי הטעם. שומרים במקפיא ומפשירים מעט לפני ההגשה. 
למתכון

מוסים קטיפתי בכיפות אישיות
והנה עוד מתכון למוס שוקולד אישי- הפעם במרקם קטיפתי ואוורירי במיוחד, בזכות החלמונים המוקצפים שבו. תבנית סיליקון עם שקעים אישיים תורמת למראה המיוחד.
למתכון



מוס שוקולד וגרניטה קפה
פינוק קפוא לגדולים (בעיקר חובבי קפה ושוקולד), מאת השף-קונדיטור ערן שוורצברד. 
 
למתכון



טראפלס
הכדורים הקטנים האלה עשירים בשוקולד ובסטייל. שומרים אותם בהקפאה ולפני ההגשה מפשירים מעט במקרר.
למתכון


אצבעות שוקולד תפוז
חטיפים טעימים של פיצפוצי אורז ושוקולד, עם נגיעה של תפוז.
למתכון



סלסילות שוקולד
אם יש לכם מנג'טים מסיליקון, שוקולד ומעט שמן- גם אתם יכולים להכין את הסלסילות המקסימות האלה, שישדרגו כל גלידה קנויה בכמה רמות. 
למתכון

ולקינוח- עוגיות לקוקילידה
אם, למרות הכול, אתם מתעקשים להפעיל את התנור- לכו לפחות על מתכון עם סוף קר (ומתוק)... סנדוויץ' קפוא משתי עוגיות תוצרת בית וכדור של גלידה מוכנה.
למתכון