לדף הבית
המדריך המתוקאביזרים ושיטות עבודה
תפוחות‭,‬ עגולות‭ ‬ויפהפיות - כל‭ ‬הסודות‭ ‬לסופגניות‭ ‬מושלמות
 
מי‭ ‬בא‭ ‬לשמן‭?‬
כל‭ ‬מי‭ ‬שניסה‭ ‬להכין‭ ‬סופגניות‭ ‬בבית‭ ‬יודע‭ ‬שהשלב‭ ‬הכי‭ ‬קשה‭ ‬הוא‭ ‬להעביר‭ ‬את‭ ‬כדורי‭ ‬הבצק‭ ‬התפוחים‭ ‬לסיר‭ ‬השמן. ‬גם‭ ‬אם‭ ‬משמנים‭ ‬ו‭/‬או‭ ‬מקמחים היטב‭ ‬את‭ ‬המשטח‭ ‬‮–‬‭ ‬קשה‭ ‬להרים‭ ‬את‭ ‬הסופגניות‭ ‬מבלי‭ ‬“לפנצ’ר‮”‬‭ ‬אותן. ‬הנה‭ ‬סוד‭ ‬שלמדתי‭ ‬מהשף‭ ‬אורן‭ ‬גירון: מתפיחים כל‭ ‬סופגנייה‭ ‬על‭ ‬ריבוע של‭ ‬נייר‭ ‬אפייה,‭ ‬וכשמגיע‭ ‬זמן‭ ‬הטיגון‭ ‬מרימים‭ ‬את‭ ‬הנייר‭ ‬שעליו‭ ‬הסופגנייה‭ ‬ומכניסים‭ ‬אותם‭ ‬יחד‭ ‬לשמן. אחרי‭ ‬כמה‭ ‬שניות‭ ‬של‭ ‬טיגון‭ ‬הנייר‭ ‬משתחרר ואפשר‭ ‬לשלוף‭ ‬אותו‭ ‬החוצה‭ ‬בזהירות‭ ‬בעזרת‭ ‬מלקחיים‭ ‬או‭ ‬שני‭ ‬מזלגות. ‬כמה‭ ‬פשוט‭ ‬ככה‭ ‬גאוני‭.‬‬
 
וכדי‭ ‬שהשמן‭ ‬לא‭ ‬ייספג‭ ‬בבצק
הסבתות‭ ‬היו‭ ‬מוסיפות‭ ‬קצת‭ ‬ברנדי‭ ‬לבצק, ואני הלכתי בעקבותיהן. אל תדאגו- האלכוהול מתנדף בטיגון, כך שהסופגניות לא יגרמו לאף אחד להשתכר... אם אתם לא רוצים לדבוק במסורת, אפשר להחליף את הברנדי בחלב או בנוזל אחר.
 
 איך‭ ‬נדע‭ ‬שהסופגנייה‭ ‬מוכנה‭?‬
 הכי‭ ‬בטוח‭ ‬לפתוח‭ ‬סופגנייה‭ ‬אחת‭ ‬ולוודא‭ ‬שהיא‭ ‬לא‭ ‬בצקית‭ ‬בפנים, לפני‭ ‬שמוציאים‭ ‬את‭ ‬החברות‭ ‬שלה‭ ‬מהשמן. ‬חבל‭ ‬לכם‭ ‬לפתוח‭ ‬סופגנייה? אין בעיה: בדקו‭ ‬אותה‭ ‬עם‭ ‬קיסם, ממש‭ ‬כמו‭ ‬שבודקים‭ ‬עוגה. אם‭ ‬הקיסם‭ ‬יוצא‭ ‬יבש‭ ‬‮–‬‭ ‬היא‭ ‬מוכנה. אם‭ ‬הוא‭ ‬יוצא‭ ‬עם‭ ‬בצק‭ ‬רטוב‭ ‬‮–‬‭ ‬סימן‭ ‬שהשמן‭ ‬היה‭ ‬חם מדי, ואז‭ ‬ממשיכים‭ ‬את‭ ‬הטיגון‭ ‬על‭ ‬אש‭ ‬נמוכה‭ ‬יותר ‭)‬ואפשר‭ ‬להוסיף‭ ‬לסיר‭ ‬קצת‭ ‬שמן‭ ‬מהבקבוק, ‬כדי‭ ‬לקרר‭ ‬אותו‭ ‬מהר‭(‬.
 
שמים פס  

הפס‭ ‬הלבן‭ ‬מופיע‭ ‬רק‭ ‬בסופגניות‭ ‬אווריריות‭ ‬ולא‭ ‬כבדות‭, ‬והוא‭ ‬יכול‭ ‬לשמש‭ ‬כמבחן‭ ‬הסופגנייה‭ ‬המוצלחת. ‬הופעת‭ ‬הפס‭ ‬תלויה‭ ‬בשני‭ ‬גורמים‭:
‬1. תפיחה‭ ‬מספקת‭ ‬של‭ ‬כדורי‭ ‬הבצק, עד‭ ‬להכפלת‭ ‬הנפח.
2. טיגון‭ ‬בשמן‭ ‬לא‭ ‬חם‭ ‬מדי (160 מעלות‭( ‬‮–‬‭ ‬במהלך‭ ‬הטיגון‭ ‬האיטי‭ ‬הסופגנייה‭ ‬ממשיכה‭ ‬לתפוח‭ ‬בשמן. הפס‭ ‬מופיע‭ ‬כשכדור‭ ‬הבצק‭ ‬האוורירי‭ ‬שקוע בשמן‭ ‬רק‭ ‬בשליש‭ ‬התחתון (‬וגם‭ ‬אחרי‭ ‬שהופכים‭ ‬לצד‭ ‬השני‭ ‬‮–‬‭ ‬רוב‭ ‬הכדור‭ ‬צף‭ ‬ורק‭ ‬השליש‭ ‬התחתון‭ ‬שקוע‭ ‬בפנים‭ ( ‬‮–‬‭ ‬כך‭ ‬יוצא‭ ‬שהחלק‭ ‬המרכזי בהיקף‭ ‬הסופגנייה‭ ‬פשוט‭ ‬לא‭ ‬שוקע‭ ‬בשמן‭ ‬ולכן‭ ‬נשאר‭ ‬בהיר‭ ‬ללא‭ ‬צבע‭ ‬של‭ ‬טיגון‭.‬

 
 ואיך נכניס פנימה את הריבה?
הבצק‭ ‬לא‭ ‬מתוק‭ ‬במיוחד‭ ‬במכוון‭ - ‬אני‭ ‬מזריקה‭ ‬פנימה‭ ‬ה‭-‬מון‭ ‬ריבה‭ ‬וסומכת‭ ‬עליה‭ ‬שתוסיף‭ ‬את‭ ‬המתיקות‭ ‬החסרה‭.‬ הנה‭ ‬כמה‭ ‬דרכים‭ ‬למלא‭ ‬את‭ ‬הסופגניות:
1. ‬מזריקים‭ ‬במזרק‭ ‬ריבה‭ ‬של‭ ‬פעם‭. ‬אם‭ ‬לא‭ ‬מצאתם‭ ‬אותו‭ ‬בארון‭ ‬של‭ ‬סבתא, תוכלו‭ ‬להשיג‭ ‬אותו‭ ‬בחנויות‭ ‬לכלי‭ ‬בית‭ ‬ובשווקים‭ ‬אם‭ ‬תחפשו‭ ‬טוב ‭)‬במיוחד‭ ‬בתקופת‭ ‬החג).‬
2. מזריקים‭ ‬בעזרת‭ ‬שקית‭ ‬זילוף‭ ‬עם‭ ‬פייה‭ ‬מיוחדת‭ ‬‮–‬‭ ‬ארוכה, צרה‭ ‬ומחודדת‭ ‬בקצה‭.‬
3. קונים‭ ‬בקבוק‭ ‬פלסטיק‭ ‬לחיץ‭ ‬לרטבים‭ ‬וגוזרים‭ ‬לו‭ ‬את‭ ‬קצה‭ ‬הפתח‭ ‬באלכסון (כמו‭ ‬חוד‭ ‬של‭ ‬מזרק). ממלאים‭ ‬את‭ ‬הבקבוק‭ ‬בריבה ‭)‬מדללים‭ ‬קצת במים‭ ‬חמים‭ ‬אם‭ ‬צריך).‭ ‬נועצים‭ ‬את‭ ‬השפיץ‭ ‬בכל‭ ‬סופגנייה‭ ‬ולוחצים‭ ‬על‭ ‬הבקבוק, להזרקת‭ ‬הריבה‭ ‬פנימה‭.‬
4. עוד‭ ‬דרך‭ ‬היא‭ ‬להרכיב‭ ‬את‭ ‬הסופגניות‭ ‬מראש‭ ‬עם‭ ‬ריבה (לפני‭ ‬ההתפחה‭ ‬והטיגון)‬‮– ‬‭ ‬מרדדים‭ ‬את‭ ‬הבצק, קורצים‭ ‬לעיגולים‭ ‬ומצמידים‭ ‬כל‭ ‬שני עיגולים‭ ‬יחד‭ ‬כשביניהם‭ ‬ריבה (כמו‭ ‬שמכינים‭ ‬רביולי). ‬אני‭ ‬פחות‭ ‬ממליצה‭ ‬על‭ ‬השיטה‭ ‬הזאת‭ ‬‮–‬‭ ‬גם‭ ‬כי‭ ‬הסופגניות‭ ‬יוצאות‭ ‬שטוחות‭ ‬יותר, ‬וגם‭ ‬כי הריבה‭ ‬לפעמים‭ ‬בורחת‭ ‬החוצה‭
.‬
סופגניות כמו בקונדיטוריה
סופגניות כמו בקונדיטוריה. למתכון- לחצו כאן
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody
SapSap