עוגת “אדם” עם דלעת ודבש

עוגת "אדם" עם דלעת ודבש זו עוגה טעימה ולא דחוסה, שבה במקום גזר משתמשים בדלעת, שמעניקה לעוגה טעם מתקתק שמשתלב נהדר עם הדבש והתבלינים
עוגת "אדם" עם דלעת ודבש זו עוגה טעימה ולא דחוסה, שבה במקום גזר משתמשים בדלעת, שמעניקה לעוגה טעם מתקתק שמשתלב נהדר עם הדבש והתבלינים
  • קרין גורן
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר

עם העוגה הזו העברנו לילה לבן מחוץ לחדר הלידה, כשאחותי דנה כרעה ללדת את בנה הבכור – אדם. ההתרגשות הייתה עצומה (נכד ראשון לשני הצדדים…) ושתי העוגות שהבאתי התחסלו בלי להרגיש, והמתיקו לנו את הציפייה. המתכון הוא ממשפחת עוגות הגזר – רק עם דלעת מגוררת במקום גזר. הדלעת מעניקה לעוגה טעם מתקתק שמשתלב נהדר עם הדבש והתבלינים. המרקם של העוגה לא דחוס בזכות הקצפה של הביצים והסוכר לפני הוספת שאר המרכיבים. העוגה נשמרת טרייה ורכה זמן רב – אצלנו לקח שבוע מהרגע שהכנתי אותה ועד הלילה שאדם החליט לצאת (בחודש עשירי!) והפכתי לדודה.

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה במשך 5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. משאירים את המיקסר במהירות גבוהה ומוסיפים את השמן במזיגה איטית מאוד. מוסיפים את הדבש בזרם דק ומקציפים עד שהוא נבלע בתערובת.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון, ג’ינג’ר ומוסקט. מערבבים פנימה ידנית את שברי האגוזים ואת הדלעת המגוררת.
  4. משטחים את התערובת בתבניות משומנות ואופים 40-45 דקות, עד שהעוגות תפוחות וקפיציות למגע, וקיסם הננעץ המרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).
  5. מצננים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    אפרת מילנר

    העוגה הזו במשפחתנו היא 5 כוכבים – גם להורים וגם לילדים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות