לדף הבית
 
מתכוניםמתכוני וידיאו - סודות מתוקתקים
רוגלאווח (רוגלך ממלאווח)

 

ככה מכינים רוגלך זריזים - בלי להתעסק עם בצק שמרים, אבל עם טכניקה מקצועית ומראה מושקע. זהירות – זה ממכר.

כמות: 50-60 מאפים
חומרים
לרוגלך:
 3/4 כוס קקאו (100 גרם)
1 כוס סוכר (200 גרם)
1/4 כפית קינמון
100 גרם חמאה מומסת
1 חב' מלאווח
צריך גם:
עוד קצת סוכר, לפיזור
אופן ההכנה
1. בקערה מערבבים קקאו, סוכר, קינמון וחמאה מומסת. מצננים כמה דקות בצד, כדי שיהיה נוח למרוח.
2. בין 2 ניירות אפייה משומנים מרדדים כל מלאווח - כדי להפוך אותו לדק יותר וריבועי יותר.
3. מורחים שוקולד על ריבוע מלאווח אחד, מכסים בריבוע שני. מכסים בנייר אפייה ומרדדים הכול יחד. 
4. חותכים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, למשולשים צרים מאוד וארוכים (כפי שמודגם בסרטון). מגלגלים לרוגלך. חוזרים על הפעולות עם יתר המלאווחים ושארית והמלית.
5. מניחים את הרוגלך על תבנית מרופדת נייר אפייה. מפזרים מעל מעט סוכר. אופים ב-180 מעלות 25 דקות, להזהבה.