לדף הבית
 
ספיישל החודשחגי תשרי
עוגת דבש בצ`יק במעבד מזון

לכל העסוקים (או העצלנים) שעדיין לא הכינו עוגה לחג, הנה מתכון זריז שתמיד מצליח לעוגת דבש רטובה ועסיסית שמכינים במעבד מזון. לוקח יותר זמן לקרוא את המתכון מלהכין אותה, אז יאללה, קומו מהמחשב למטבח... ושתהיה שנה דבש.

כמות: 2 תבניות אינגליש קייק
חומרים

1 כוס סוכר
1 כוס דבש
3 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כפית קינמון
21/2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס תה רותח (מ-2 תיונים)

להגשה:
4 כפות דבש
אופן ההכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות (הקפידו על חום זה, שהוא די נמוך – חשוב כדי שהעוגות לא יגלשו).

במעבד מזון שמים סוכר, דבש, ביצים, שמן וקינמון ומעבדים דקה לתערובת אחידה ואוורירית. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים 5 שניות לאיחוד. מוזגים את התה הרותח בזהירות תוך כדי עיבוד (דרך השרוול של המכסה) ומעבדים רק עוד 5 שניות לתערובת אחידה. מוזגים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות. אופים 45-50 דקות עד שהעוגות תפוחות, שחומות וקפיציות למגע..
סוד מתוק:

לעוגות שחומות עוד יותר, עם ציפוי דבש קצת דביק ונהדר – מזלפים 2 כפות דבש על כל עוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור – הדבש מתחמם מחום העוגה והופך לנוזלי, ואז פשוט עם גב של הכף מורחים אותו מעל העוגה לציפוי.